Sanal sunucular, bir sunucunun birden fazla sunucuya bölünmesini sağlayan sisteme denir. Sanal sunucu, fiziksel bir sunucuya, sanallaştırma teknolojisi ile birden fazla sunucu aktarır ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlar. Sanal sunucular, fiziksel bir sunucunun yaptığı her şeyi sanal ortamda yapma işlevine sahiptir.
gelecekte sunucular Sunucu teknolojisi hızla gelişmekte ve evrimleşmektedir. Bulut hizmetlerinin ve sanallaştırmanın yaygınlaşmasıyla birlikte, sunucular daha esnek ve ölçeklenebilir hale gelmiştir.
Sanal sunucular fiziksel bir sunucu üzerinde çalıştırılabileceği gibi sanal bir makine üzerinde de çalıştırılabilir. Bu sanal makineler, bir sunucu grubunda, Amazon Net Expert services veya Google Cloud Platform gibi bir Web sağlayıcısının bulut bilişim hizmetinde veya doğru yazılımı yüklediyseniz kendi bilgisayarınızda bile bulunabilir.
Kullanımı kolay VPS olarak tasarlanan Lightsail, bulutla ilgili tüm ihtiyaçlarınızı tek bir noktadan karşılamanızı sağlar. Amazon Lightsail'ın bazı avantajları:
%100 SSD teknolojisi ile kurgulanır ve bu sayede yüksek performans elde edilir. Tam yedeklilik avantajı sunarak, klasik sanal sunucudan çok daha avantajlıdır. Sunucu
Bir dahaki sefere yorum yaptığımda kullanılmak üzere advertımı, e-posta adresimi ve Site adresimi bu tarayıcıya kaydet.
Administrator/Root erişimi ile kullanıcı kendi ayrıntılı kurulumları yapabilir. Yazılım ve uygulamaları istediğiniz gibi özelleştirebilirsiniz.
Sanal sunucular, fiziksel bir sunucunun bilişim kaynaklarını bölerek birden fazla bağımsız sunucu gibi çalışmasını sağlayan, sanallaştırma teknolojileri kullanılarak oluşturulan sistemlerdir.
Sanal sunucuların bir bilgisayar gibi hizmet vermesinden dolayı dilediğiniz işletim sistemini çok kısa süre içerisinde kurma imkanınız bulunduğunu söylemek gerekiyor.
Bir web sitesi veya World-wide-web uygulaması oluştururken müşterilerin genellikle bir veritabanı oluşturması, bir Net sunucusu yapılandırması ve kendi kodlarını eklemesi gerekir. Fiziksel sunucu donanımının yönetimi karmaşık ve pahalı olabilir. Bu sorunu çözmek için barındırma sağlayıcıları temel donanımı yönetir ve kullanıcıların bu kaynakları kullanmasına olanak sağlar. VPS barındırmada, her kullanıcı kendi uygulamasını veya Website sitesini dağıtmak ve yapılandırmak için hazır olarak kullanabileceği tahsis edilmiş kaynaklara sahip bir sanal makine alır.
– Esneklik: Sanal sunucunun kaynaklarını ve konfigürasyonunu ihtiyaca göre kolaylıkla değiştirebilirsiniz.
Yedekli Altyapımız ile kesintisiz erişim, %99.eight Uptime değerine sahip İstanbul Lokasyonlu veri merkezimiz ile en düşük gecikme ile bağlantı sağlayın.
Diğer sunucu türleriyle karşılaştırıldığında sanal sunucular, donanım kaynaklarının daha verimli kullanılmasına olanak tanıdığı için genellikle fiziksel sunuculara göre daha fazla VDS Neden gereklidir? esneklik ve maliyet tasarrufu sunar.
Bu Sistemlerin başka bir avantajı ise, istediğiniz gibi kullanabilme olanağıdır. Sistem üzerinde kontrol tamamen dimension aittir ve yönetimini istediğiniz gibi yapabilirsiniz.